Skallfasetter

Behandlinger

SKALLFASETTER

Skallfasetter

Porselenfasett / Skallfasett

Noen ganger må man bygge opp igjen tenner. Det kan være at tennene er slitte, skadet, eller at man er misfornøyd med det naturen har gitt oss.
Porselensfasetter, skallfasetter eller tannfasetter er et tynt skal av porselen som limes på tennene for å gi de bedre former og farge. Fasettene anvendes for nesten alle estetiske ønskemål, særlig ved misfargede tenner som ikke lar seg bleke, uønskede mellomrom, slitte fortenner eller ujevn tannform. Med fasettene kan man bygge opp skadede eller deformerte tenner, men kan i enkelte tilfeller også anvendes mot skjeve tenner.
Det første tannlegen gjør er å fjerne eventuelle gamle fyllinger i tannen og slipe bort den delen av tannflaten som skal dekkes av fasetten. Vi er svært forsiktige og sparer så mye som mulig av den opprinnelige tannsubstansen. Helheten er viktig, vårt mål er at du skal få et naturlig og harmonisk smil som varer.
Deretter tas et avtrykk av tennene, dette sendes til en tanntekniker. Tannteknikeren fremstiller så porselensfasetten med en farge og fasong som harmonerer mest mulig med de andre tennene. Dette tar normalt 1-2 uker. Til slutt kan tannlegen lime fasetten fast til tannen med et egnet festemiddel.
Alternativet til en fasett vil i mange tilfeller være en keramisk krone. På samme måte som en krone, er fasetten en behandling forbundet med høy grad av estetikk. Fasettene ligner også naturlige tenner og blir heller ikke misfarget. Både fasetter og kroner kan brukes til å korrigere mindre tannstillingsfeil, uten at man trenger å gå med tannlegeregulering.
I motsetning til en krone som dekker hele tannen, dekker en fasett kun en del av tannen.

Har du ytterligere spørsmål vedrørende tannbehandling hos oss er det bare å ta kontakt på telefon:

22 20 82 00 , eller send oss en E-post til:

post@tannklinikkoslo.no

Velkommen til Oslo Tannklinikk