Oslo Tannklinikk

Behandlinger

SMERTEFRI TANNBEHANDLING

Smertefri tannbehandling

Vi er opptatt av at du skal få en smertefri tannbehandling og at du skal føle deg godt tatt vare på når du blir behandlet hos oss. Som pasient er det deg som bestemmer hvordan du ønsker å bli behandlet og du vil alltid få tilbud om bedøvelse. Vi ønsker å planlegge behandlingen sammen med deg slik at den kan gjennomføres slik du ønsker.

Hvorfor?

Det er rikelig med nerver i tenner, tannkjøtt og munnhule. Sykdom og skade i munnhulen er ofte smertefullt i seg selv, og aktiv smertefri tannbehandling er viktig både under og etter mange typer inngrep. I noen tilfeller er det nødvendig å forbehandle med avslappende/avspennende medikamenter for å sikre god effekt av andre medikamenter.
Under den smertefrie tannbehandlingen vil viktigste hjelpemiddel være bedøvelse som kan settes utenpå slimhinnen eller injiseres. Hos noen er lystgass bedøvelse til god hjelp. For de som er ekstremt redde kan full narkose være løsningen. 
Etter behandlingen vil mange ha bruk for smertestillende medisiner av ulik type og/eller betennelsesdempende midler som kan være gunstig for å redusere hevelse og redusere varigheten av smertene.
Det er viktig at du gir uttrykk for smerte og at du gir tilbakemelding dersom du ikke skulle få tilstrekkelig smertedekning.

Bedøvelse

Vi kan gi deg bedøvelse helt uten smerter. Bedøvelse settes direkte på behandlingsstedet og/eller langs nerven som fører til behandlingsstedet. Dine egne ønsker sammen med tannlegens faglige skjønn, avgjør hvilken metode som skal brukes.
Det finnes ulike medikamenter som har forskjellige kliniske effekter, og tannlegen må velge den bedøvelsestypen som er best til den aktuelle behandlingen. Bedøvelse varer fra noen 10-talls minutter til flere timer.
Moderne bedøvelsesmidler er effektive og gir som regel fullstendig smertefrihet under inngrepet. Det er teknisk mulig å sette bedøvelse helt uten smerter ved en trinnvis teknikk. Man starter da med å påføre bedøvelsesvæske eller gele utenpå slimhinnen. Deretter bedøves de ytterste lagene før de dypere. Bedøvelsen brer seg smertefritt noen millimeter for hvert trinn. Teknikken krever tid og samarbeid mellom pasient og tannlege.

Smertestillende medikamenter

Smertestillende medikamenter er ofte helt nødvendig både før og etter behandling. Tann- og munnhulesmerter kan være intense og kreve svært sterke medikamenter, men heldigvis er av begrenset varighet. Som regel vil det finnes medisiner i tablettform som alene eller i ulike kombinasjoner vil kunne gi fullstendig smertelindring. Skulle tabletter ikke være tilstrekkelig, finnes andre alternativer.

 

Har du ytterligere spørsmål vedrørende tannbehandling hos oss er det bare å ta kontakt på telefon:

22 20 82 00 , eller send oss en E-post til:

post@tannklinikkoslo.no

Velkommen til Oslo Tannklinikk