Oslo Tannklinikk

Behandlinger

TANNTREKKING

Tanntrekking

Trekking av tann

Når tenner er så løse eller ødelagte at de ikke kan repareres, må man trekke tennene for å unngå infeksjon og smerter. Vi trekker også tenner, dersom de står i veien for andre tenner som trenger å vokse opp. I forbindelse med tannregulering kan man også trekke tenner for å gjøre plass til tennene som trenger justering.

Kirurgisk tanntrekking

Noen ganger sitter tenner så godt fast i kjeven, at vi ikke kan trekke den på normalt vis. Noen ganger er også tennene skjult, og da må vi trekke kirurgisk.

Du får svært god bedøvelse, og vil ikke kjenne noe smerte.

Når vi fjerner en tann kirurgisk, fjerner vi tannkjøttet og borer rundt tannen for at den skal komme frem. Dersom tannen er vanskelig å få ut, hender det at den deles opp i biter, for så å fjernes.

Etter inngrepet syr tannlegen eller kirurgen et par sting for å holde såret på plass, stingene tas bort etter 7 til 10 dager.

Etter du har trukket en tann

Etter at du har trukket en tann kan du bli litt hoven, og oppleve smerter i noen dager etter inngrepet. Du får med deg smertestillende tabletter, som vil hjelpe godt mot ettervirkningene.

Etter at du har trukket en tann bør du unngå hard trening og tunge løft det første døgnet. Unngå å berøre såret med tungen, og hold deg til flytende føde de første dagene. Du kan heller ikke røyke de første 12 timene, nikotin avbryter helbredelsesprosessen og øker faren for komplikasjoner.

Hvordan man føler seg etter å ha trukket en tann er veldig individuelt. Noen kan gå rett tilbake på jobb og føler seg friske og opplagte, mens noen føler seg reduserte og trenger å hvile en dag eller to. Begge deler er helt normalt, og lytt til kroppen din og følg signalene den gir deg.

tanntrekking

Dersom det skulle det være nødvendig å trekke en tann, er det opp til deg hvorvidt du ønsker å få den erstattet av en tannbro eller et implantat. Våre tannleger han lang erfaring, høy kompetanse og sørger for at du får en god tannhelse.

Har du ytterligere spørsmål vedrørende tannbehandling hos oss er det bare å ta kontakt på telefon:  

22 20 82 00 , eller send oss en E-post til:

post@tannklinikkoslo.no

Velkommen til Oslo Tannklinikk